ACTUEEL

Presentatie projectresultaten van ‘Climate Change and Flood Risk in Hokkaido’

HKV en haar samenwerkingspartners River Center, Deltares, Docon, Delft University and Hokkaido University presenteren dinsdag 18 januari in een webinar de resultaten van het Partners for Water-project ‘Climate Change and Flood Risk in Hokkaido’. In Japan is veel interesse voor de Nederlandse aanpak om risicogestuurd om te gaan met klimaatverandering en overstromingsrisico’s. De resultaten zijn ook beschikbaar als:

Eindrapport

-Technische rapporten over klimaatverandering (werkpakket 1), de kans op faillissementen van banken (werkpakket 2) en een risicobeoordeling (werkpakket 3).

In 2016 werd Hokkaido getroffen door diverse typhonen die overstromingen in Hokkaido veroorzaakten. Deze gebeurtenissen riepen vragen op over wat voor overstromingen in de toekomst konden worden verwacht, met het oog op klimaatverandering. De Nederlandse risico gestuurde aanpak biedt een methode om met deze onzekere toekomstscenario’s om te gaan. De uitdaging is echter om de aanpak toe te passen op een specifiek Japans riviersysteem. In het project hebben we deze methoden in Japan toegepast met een consortium van Nederlandse en Japanse partners. De Nederlandse methoden werden geïntegreerd met Japanse methoden, wat resulteerde in een raamwerk voor risicobeoordeling dat op Hokkaido werd toegepast.

Als je bij deze gratis webinar aanwezig wilt zijn, stuur dan een e-mail naar b.kolen@hkv.nl.

 

Presentatie projectresultaten van ‘Climate Change and Flood Risk in Hokkaido’