ACTUEEL

Vincent Vuik wint Waddenacademieprijs 2019

Collega Vincent Vuik heeft de Waddenacademieprijs 2019 gekregen voor zijn proefschrift ‘Building Safety with Nature, Salt Marshes for Flood Risk Reduction’. De jury was unaniem in haar vaststelling dat Vincent erin is geslaagd om een proefschrift te schrijven dat zowel zowel wetenschappelijk van zeer goed niveau is als ook maatschappelijk uitermate relevant in deze tijden van klimaatverandering en zeespiegelstijging.

In het proefschrift ‘Building Safety with Nature. Salt Marshes for Flood Risk Reduction’ wordt aangetoond hoe begroeide voorlanden, zoals schorren en kwelders, kunnen bijdragen aan hoogwaterbescherming. Door te kiezen voor deze vorm van Building with Nature wordt zowel een bijdrage geleverd aan waterveiligheid als aan natuurontwikkeling.

Vincent Vuik promoveerde op 27 maart 2019 aan de Technische Universiteit Delft. Hij werkt momenteel als postdoc bij kustwaterbouwkunde aan de TUDelft, naast zijn functie van senior adviseur Rivieren, kusten en delta’s bij HKV.

De Waddenacademie reikt met ingang van 2009 de Waddenacademieprijs ter waarde van 5000 euro uit voor het beste wadden gerelateerde proefschrift. Met het instellen van de Waddenacademie prijs wil de Waddenacademie het onderzoek over het waddengebied door jonge onderzoekers stimuleren.

Bron: waddenacademie.nl
Bron foto: Lucas Kemper