ACTUEEL

Samenwerking voor Onderhoud vaarwegen Oost-Nederland in Autograaf beschreven

In het bedrijfsmagazine Autograaf van Martens en van Oord wordt het project Onderhoud vaarwegen Oost-Nederland uitgelicht. Onze adviseur Andries Paarlberg die nauw betrokken is bij dit project komt in het artikel aan het woord.

De Boven-Rijn en de Waal maken deel uit van de belangrijkste transportroute over water in ons land. Daarom is het cruciaal dat deze wateren goed op diepte blijven. Hoofdaannemer Heijmans zorgt hiervoor in samenwerking met onderaannemer Martens en van Oord. Gezamenlijk zijn ze vanaf het begin voor een duurzame aanpak gegaan. HKV heeft een ‘Digital Twin’, een exacte virtuele kopie van de werkelijkheid, opgezet in Delft-FEWS (Flood Early Warning System). Hierin worden ingewonnen data gecontroleerd, bewerkt en gevisualiseerd.

Door de opbouw van een consistente dataset in de Digital Twin begrijpen we steeds beter hoe de rivier werkt en reageert. De komende jaren werken we samen met Rijkswaterstaat aan de ambitie van datagedreven en duurzaam onderhoud, door de Digital Twin (datastromen) en baggerstrategie continu te blijven optimaliseren.

Lees hier het volledige artikel.

Samenwerking voor Onderhoud vaarwegen Oost-Nederland in Autograaf beschreven