ACTUEEL

‘Our Flood Mural’ in Mozambique

Ons idee ‘Our Flood Mural’ wordt momenteel gerealiseerd in Beira in Mozambique. Freek Huthoff (HKV) en Adele Young (IHE) zijn momenteel met het Rode Kruis Nederland en lokale partners in Mozambique voor de implementatie van dit idee.

Dit project richt zich op locatiespecifieke voorlichting over overstromingen via een combinatie van traditionele en modernere communicatiemiddelen. Centraal in ons idee staat een muurschildering die via illustraties weergeeft wat je vóór, tijdens of na een overstroming kan doen om de impact van overstromingen te verkleinen. Ook verwijst de muurschildering naar aanvullende informatiekanalen, zoals bijvoorbeeld naar sociale media, te downloaden apps, sms-services of radiostations. De lokale bevolking vervult een belangrijke rol in het ontwerp- en realisatieproces van de muurschildering.

Adele Young (IHE Delft) links en Freek Huthoff samen met kunstenaar Hamilton Roce Jordão

Dit initiatief voeren we in samenwerking met IHE Delft, Dutch Coalition of Humanitarian Innovation (DCHI) en het Nederlandse Rode Kruis uit. Lees ook het artikel over dit project wat recent verschenen is in de nieuwsbrief van NWP (Netherlands Water Partnership): https://www.netherlandswaterpartnership.com/news/our-flood-mural-mozambique-simply-effective

‘Our Flood Mural’ in Mozambique