ACTUEEL

Onderzoekstrajecten binnen de onderzoekslijn Slim Watermanagement van het NKWK-programma

HKV is doorlopend betrokken bij onderzoekstrajecten van onder meer de EU en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ook afstudeerders vinden de weg naar HKV en een aantal collega’s werkt vanuit HKV aan hun promotietraject (PhD). We publiceren de resultaten regelmatig in de vakbladen. Zo investeren we in ons kennisniveau, dat we gebruiken om de vragen van morgen van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Mooie voorbeelden hiervan zijn de inzet van onze collega Ruud Hurkmans, als Postdoc gestationeerd bij het KNMI, die projectleider is van het NWO-onderzoek SWM-EVAP en het promotietraject van onze collega Ties van der Heijden, gericht op sturen op energie met gemalen, die daarmee op 1 oktober voorlopig is gestart. Beide onderzoeken hebben een plek binnen de onderzoekslijn Slim Watermanagement van het NKWK-programma. Meer hierover leest u in een interview met Bas de Jong van Rijkswaterstaat op de website van het Nationaal Kennis- en Innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK): https://waterenklimaat.nl/nl/hoe-stuur-je-het-water/#more-11868

Als u vragen heeft over deze onderzoeken kunt u de genoemde contactpersonen Ruud Hurkmans en Ties van der Heijden benaderen via e-mail of per telefoon op respectievelijk 0320 294224 en 0320 294265.

Bron foto: Femke Jansen, WUR

28 oktober 2019