THEMA

Data science

Betere verwachtingen voor neerslag of bewolking, snelle waterstandsvoorspellingen waarbij rekening wordt gehouden met onzekerheid, optimale inkoop van duurzame energie, geautomatiseerde drone-inspectie voor scheuren en wellen en bijvoorbeeld lokale monitoring van assets. Projecten en oplossingen van HKV waarbij artificiële intelligentie een grote rol speelt.

Wij ontwikkelen toegepaste algoritmes en informatieproducten voor waterveiligheid, watermanagement, inspectie en monitoring en energie-optimalisatie. Daarnaast experimenteren we met de nieuwste methodes en algoritmes en achterhalen we de nut en noodzaak van Machine Learning in de watersector.

Wij zijn data scientists én domeinexperts met uitgebreide kennis van de relevante fysica en fysische processen. Inhoudelijk gedreven om tot goede oplossingen te komen. We weten voor welke uitdagingen we staan en hoe we dit met (of zonder) de juiste data science technieken kunnen doen. Hierdoor zijn we goed in staat om samen met onze collega’s waarde toe te voegen voor onze klanten.

Wilt u meer weten? Bekijk onze projecten of neem contact met ons op!