HKV ondersteunt DNA in Mozambique meerjarig

HKV ondersteunt DNA in Mozambique meerjarigMet ingang van november 2015 is HKV voor een periode van twee jaar direct betrokken bij de planvorming en technische ondersteuning van de Nationale wateroverheid 'Direcção Nacional de Águas' (DNA). Naast ondersteuning bij de opzet van een meerjarig nationaal waterplan zal HKV ondersteuning bieden bij versterking van de organisatie, zowel op technisch als op organisatorisch gebied. Gedurende deze periode is onze collega Freek Huthoff permanent werkzaam bij DNA in Maputo.

HKV is sinds enkele jaren op meerdere fronten actief in Mozambique. Sinds 2013 heeft HKV ondersteuning gegeven aan de regionale waterautoriteit ARA-Sul door middel van ontwikkeling van datamanagement en hoogwatervoorspelsystemen. Ook zijn bij ARA-Sul trainingen verzorgd in het gebruik van deze gereedschappen. De trainingen in deze onderwerpen hebben interesse gewekt van het opleidingsinstituut 'Instituto Superior Politécnico de Gaza' (ISPG) in Chokwe waar HKV inmiddels ook een training heeft verzorgd op het gebied van hydrologie en overstromingsrisico's.

Een krantenartikel over deze samenwerking vindt u hier. Ook was HKV in 2015 betrokken bij een Nederlandse missie naar door overstromingen getroffen gebieden in de Zambezi-provincie.

Terug naar overzicht