Nieuwe apps: “Mijn Hoogwaterstanden Pro en Mijn Wateralarm”

Nieuwe apps: “Mijn Hoogwaterstanden Pro en Mijn Wateralarm”Wilt u de hoogwaterstanden volgen, en gewaarschuwd worden als het echt hoog wordt? HKV lanceert vandaag twee nieuwe apps: Mijn Hoogwaterstanden Pro en Mijn Wateralarm. Download Mijn Hoogwaterstanden Pro en Mijn Wateralarm nu uit de Google Play Store of Apple App Store.

Met de apps kan iedere Nederlander met een mobiele telefoon of tablet informatie krijgen over (dreigende) hoogwaterstanden langs de grote rivieren, de kust of in een (eigen) beheergebied.

Mijn Hoogwaterstanden Pro
Met deze app kunnen bedrijven en professionals eigen waarschuwingsniveaus instellen voor het krijgen van een melding (via een pushbericht). Hiermee worden zij gewaarschuwd voor hoogwater om tijdig maatregelen te kunnen nemen. De persoonlijke waarschuwingsniveaus kunnen ingesteld worden voor meer dan honderd locaties. Deze nieuwe functionaliteit voor het persoonlijk instellen van waarschuwingsniveaus is een uitbreiding op de app Mijn Hoogwaterstanden. Die versie werkt met algemene meldingen. Beide apps maken gebruik van waterstandsverwachtingen die Rijkswaterstaat opstelt en beschikbaar maakt via een open data portaal (https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/waterhoogte-t-o-v-nap/) en kijken twee dagen vooruit.

Download Mijn Hoogwaterstanden Pro nu uit de Google Play Store of Apple App Store.

Mijn Wateralarm
Speciaal voor waterbeheerders ontwikkelden we de app Mijn Wateralarm. Met deze app kan de waterbeheerder zelf berichten versturen aan medewerkers uit de eigen organisatie en aan derden. Deze app is niet publiekelijk beschikbaar maar draait in een afgeschermde omgeving. De gebruiker ontvangt actueel gemeten en voorspelde waterstanden van locaties uit het eigen beheergebied. Deze app gebruikt data uit het eigen informatiesysteem (bijvoorbeeld Delft-FEWS).

Download Mijn Wateralarm nu uit de Google Play Store of Apple App Store.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Kolen per e-mail of per telefoon 0320 294231.

18 januari 2018

Terug naar overzicht