HKV wint H2020-project BRIGAID

HKV wint H2020-project BRIGAIDHKV diende in samenwerking met TU Delft het winnende EU H2020-projectvoorstel BRIGAID in. BRIGAID staat voor BRIdging the GAp for Innovations in Disaster resilience. Gezamenlijk geven zij leiding aan een consortium van in totaal 24 partners uit 12 landen. 

Binnen het project BRIGAID ontwikkelen we methodes en testlocaties om innovaties van prototype naar geteste en betrouwbare eindproducten te brengen. De focus ligt hierbij op klimaatverandering: overstromingen, droogte en extreem weer.  

Het doel van BRIGAID is tweezijdig. Als eerste ondersteunen we innovaties tijdens het ontwikkelproces. Hiervoor bieden we diverse testlocaties en een beoordelingskader. Met dit beoordelingskader kan de effectiviteit en betrouwbaarheid van innovaties bepaald worden. Binnen BRIGAID hebben we toegang tot testlocaties in heel Europa, onder andere Flood Proof Holland en het nieuw te bouwen Flood Proof Romania.

Daarnaast creëren we een netwerk van innovators en gebruikers waardoor innovatieontwikkeling wordt afgestemd op de wensen van de gebruikers. In Nederland worden testdagen gehouden tijdens het project ‘Testdagen in Flood Proof Holland’, ‘Innovatie Conferenties’ georganiseerd en ‘Communities of Innovation’ opgericht. Deze evenementen bieden netwerkmogelijkheden voor innovators, investeerders en gebruikers.

Ben u geïnteresseerd of BRIGAID’s innovaties kunnen bijdragen aan een betere veiligheid in uw beheergebied? Bent u een innovator en wilt u graag meedoen in BRIGAID? Neem dan contact met ons op!

25 mei 2016

Terug naar overzicht